Fii alert! Prinde newsletterul

Ce s-a întâmplat în 2008

În 2008, un grup de companii din industria alimentară şi a băuturilor răcoritoare, membre ale IAA România, împreună cu CNA au lansat o campanie naţională de educare cu privire la un stil de viaţă sănătos, prin cele două componente ale sale: nutriţie echilibrată şi exerciţiu fizic.

Campania denumită “Program pentru un stil de viaţa sănătos” s-a desfăşurat sub sloganul “Puţin din fiecare şi multă mişcare” în perioada aprilie – decembrie 2008 şi a avut 3 componente: ATL, PR şi BTL.

Campania ATL a fost compusă din Spotul TV "Veveriţa" cu mesajul “O alimentaţie cumpătată şi echilibrată prelungeşte speranţa de viaţă” şi dintr-o campanie OOH (out-of-home) care s-a desfăşurat în perioada septembrie - decembrie 2008.

Campania de PR a cuprins o serie de articole realizate în colaborare cu medicii FPAS (Fundaţia pentru o Alimentaţie Sănătoasă) care au apărut în numeroase publicaţii tipărite dar şi în mediul online.

Campania BTL a inclus caravana ciclistă “Puţin din fiecare şi multă mişcare”, desfăşurată în perioada 17-22 august între Baia Mare şi Bucureşti.

700 de kilometri. 7 oraşe ale României, de la Baia Mare până în Bucureşti. La Baia Mare s-a alăturat caravanei şi Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Cristian Adomniţei, iar la Braşov Lucian Mândruţă. La Târgovişte, s-au alăturat şi personalităţi din lumea sportului, precum Gabriela Szabo, Andreea Răducanu, Monica Roşu, dar şi Dragoş Bucurenci şi Liviu Mihaiu.