Fii alert! Prinde newsletterul

Susţinătorii

Cine sunt susţinătorii Programului pentru un stil de viaţă sănătos şi ce spun ei?

Testimonials

Florentina Opriş, instructor fitness şi prezentator TV:

Florentina Opris
"Un lucru foarte important pentru fiecare dintre noi este să facem mişcare pentru că într-adevăr mişcarea este parte dintr-un stil de viaţă sănătos şi cum putem sa fim sănătoşi decât ieşind în parc, făcând tot felul de exerciţii care vă fac plăcere."

Dana Savuică, designer:

Dana Savuica
"Orice formă de mişcare, doamnelor şi domnilor, este foarte importantă atunci când vreţi să aveţi un tonus bun, când vreţi să vă menţineţi tineri, frumoşi şi sănătoşi."

Monica Roşu, gimnastă, dublă campioană olimpică medaliată cu aur:

Monica Rosu
"este foarte important ca măcar jumătate de oră pe zi să faceţi mişcare."

Laurette, model:

Laurette
"De două ori pe săptămână merg la sală, este foarte important să faceţi mişcare şi vă sfătuiesc să mâncaţi foarte multe fructe, foarte multe salate."

Adina Buzatu, designer:

Adina Buzatu

"Fac tenis şi îmi place foarte mult să fac tenis în aer liber, echitaţie şi daca nu, în sezonul rece, asta este, sală sau înot la bazin acoperit."

Monica Roşu, dublă campioană olimpică, gimnastică artistică:

Monica Rosu

"Vreau să vă conving că nimic nu e mai plăcut pentru minte şi corp decât o oră de miscare. Alergaţi, mergeţi pe jos, intraţi într-o sală, luaţi bicicleta sau rolele, jucaţi volei, baschet sau orice vă atrage. O să începeţi să vă simţiţi minunat: lumea va deveni pentru voi mai prietenoasă, veţi avea poftă de viaţă, memoria nu vă va mai juca feste si veţi avea din plin energie, la şcoală sau la serviciu. Nu vorbesc despre un secret pe care mi l-au spus antrenorii mei din gimnastică. Azi, nu mai vorbesc despre performanţa, ci despre un stil de viaţă care ni se potriveşte manuşă fiecăruia dintre noi.  Ce-ar fi dacă aţi începe chiar de azi: mergeti să vă plimbaţi în parc. Ar fi primul pas.  Următorii paşi mi-aş dori să-i facem împreună, printr-o  alergare uşoară. Am putea sa alergăm 10 minute. Nu e mult şi nici complicat. Sunt sigură că mâine vor fi 15 minute. Şi, în a treia zi, nu ma veţi mai aştepta. Veţi începe singuri. Veţi fi chiar nerăbdători. Pentru că magia va începe să-şi facă efectul. Vă va cuprinde şi vă va schimba viaţa. Veţi fi cuprinşi de o bucurie atât de intensă pe care nu veţi dori s-o mai pierdeţi. Am vorbit despre sport. Adică despre bucuria cu care viaţa merită traită din plin!"

Nicola:

Nicola

"Eu zic că dacă cineva observă că oamenii au intrat într-un sedentarism vizibil şi ia nişte măsuri e foarte bine. Chiar ar trebui să se întâmple ceva. Aş vrea să văd mai mulţi oameni în parc, alergând sau mergând pe bicicletă sau pe role. Şi în momentul în care tu vrei să obţii nişte rezultate, trebuie să gândeşti altfel: „de azi eu, toată viaţa mea, încerc să-mi echilibrez şi alimentaţia şi programul în general. Şi psihic e foarte important să fii relaxat."

Nico:

Nico

"E binevenită campania aceasta, îi felicit. Vreau să spun că la sala de sport, pe unde merg, şi în parc, că mă duc de multe ori în parc, sunt foarte mulţi tineri. Părinţii mei nu m-au îndemnat să fac sport, mă rog, pe vremea mea. Depinde acum de fiecare. Eu consider că e cel mai bine, e cel mai sănătos şi să faceti sport cât se poate."

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu

"Cine face mişcare, cine are spiritul competiţiei, adică îi place un teren, o minge, omul ăla are alte coordonate mentale decât un om obișnuit. Un copil care învaţă de mic un sport, care practică un sport de mic se formează altfel. Învaţă ce este fair-playul, învaţă să-și ajute coechipierul, învaţă spiritul de echipă. I se sublimează agresivitatea naturală, pentru că fiinţa umană este prin natura ei agresivă, din peșteri, de acolo de unde ne tragem și sportul sublimează aceasta agresivitate, o dizolvă in competiţie și sunt mai puţine șanse ca un sportiv să devină un bătăuș, un huligan. Mai sunt excepţii, dar mult mai puţine. De asemenea, sunt mai puţine șanse ca un copil care face sport să se apuce de droguri, de băutură, de ţigari. E greu să le faci in același timp. Iată de ce eu aș intoduce sportul în programa școlară. "

Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal

Cristian Gatu

"Trebuie să ne ducem la frageda vârstă a celor care sunt preşcolari, care sunt  în grădiniţe şi care ar trebui acolo să fie forţaţi puţin către mişcare. Pentru că sportul pentru toţi sau educaţia fizică sau mişcarea reprezintă una dintre cele mai eficiente metode care să regleze, în calitate, starea sănătăţii oamenilor.  Reprezintă garanţia unei viitoare generaţii sănătoase. Nu recomand sport de mare performanţă care înseamnă sacrificii, poţi să-ţi rupi piciorul, dar mişcarea, să mergem pe stradă, să vedem tineri odihniţi, dezvoltaţi,  Mişcarea este capitală."