5 modele de rochii elegante pentru birou

Aproximativ 34 de ani din viață, timp de 8 ore pe zi, de luni până vineri o petreci la birou, ceea ce înseamnă că majoritatea ținutelor pe care le porți sunt pentru muncă. Desigur, în materie de ținute office există foarte multe opțiuni. Ai de ales între rochii office sau de zi, fustă sau pantaloni, cămașă sau o bluză elegantă, cu un sacou sau fără și cu accesoriile potrivite fiecărei ținute alese de tine cu atât de multă grijă. Însă, mai ales atunci când vine vorba despre respectarea unui dresscode și se impune să fii elegantă aproape în fiecare zi petrecută la birou, devine destul de copleșitor să găsești opțiunea cea mai potrivită.  

Propunerea noastră este să optezi pentru rochii elegante. Acestea sunt cele mai potrivite pentru a putea păstra imaginea unei profesioniste și gradul de seriozitate. Cu siguranță, în marile companii din domenii precum finanțe, bănci, drept și multe altele, se impune un cod vestimentar business professional. Acesta este cel mai conservator și mai strict dintre toate. Tocmai de aceea, chiar dacă nu ți se impune neapărat un cod vestimentar la nivelul companiei, poți intui care sunt tipurile de piese vestimentare care s-ar potrivi domeniului de activitate al companiei.

 Așadar, iată care sunt cele mai indicate stiluri de rochii elegante pentru birou care te vor ajuta să îți menții o imagine ireproșabila in ochii managementului, colegilor si clienților.

 

Modele de rochii elegante pentru birou business professional

După cum spuneam și mai devreme, acesta este un stil conservator. Dacă lucrezi într-un domeniu care impune abordarea unui cod vestimentar atunci alegerea cea mai potrivită este reprezentată de rochii office stil creion pe care să le asortezi cu un sacou și o pereche de pantofi cu toc închis în față și nu mai înalte de 7 cm.

Rochii elegante pentru birou business casual

La polul opus modelelor anterioare se află stilul business casual. Aici intră o varietate mare de opțiuni în materie de rochii potrivite pentru birou. Pentru că acest stil vestimentar îmbină stilul business cu cel casual, vei putea găsi foarte multe modele deosebite dar trebuie să fii atentă la lungime. Chiar dacă vorbim despre un stil mai lejer rochia trebuie să nu fie foarte scurtă.

Rochii office casual

Un cod vestimentar casual pentru birou nu trebuie să fie confundat cu cel pe care îl abordezi în timpul liber. Dar poți purta modele de rochii elegante în diferite culori sau cu imprimeuri, chiar și mai viu colorate. Asortează întotdeauna acest tip de rochie cu pantofi cu sau fără toc, închiși în față indiferent cât de permisiv este mediul de lucru în ceea ce privește vestimentația. Desigur, de evitat sunt și tipurile de încălțăminte precum șlapii indiferent de contextul în care lucrezi. Desigur, exceptând situațiile în care are loc o petrecere la piscină.

Rochii elegante pentru birou smart casual

Îmbrăcămintea smart casual pentru birou este o versiune mult mai complexă a stilului casual,  iar acest lucru se aplică și la rochiile pe care le găsești pe www.zonia.ro. Este un cod vestimentar care permite alegerea unor rochii mai elegante asortați cu pantofi high – end. În multe contexte este de evitat să ieși prea mult în evidență prin intermediul vestimentației, așadar este recomandat să alegi rochii elegante pentru birou cu un aer casual care să inspire profesionalism. Evită logo-urile extravagante sau imprimeurile îndrăznețe.

Rochii elegante pentru birou colorate

Adăugăm listei noastre și rochiile colorate deoarece indiferent de stilul vestimentar pe care îl preferi sau de codul vestimentar, puțină culoare nu dăunează. De exemplu, alegând o culoare aprinsă vei putea transmite prietenilor tăi sentimentul acela de prietenie. La polul opus sunt culorile închise care exprimă autoritate. Iar culorile deschise la rochii elegante pentru birou sunt percepute ca fiind caracteristice unui stil vestimentar mai lejer.

Sursă foto: zonia.ro

Previous post Se fac angajări videochat în București – care este profilul candidatei ideale
Next post ManagerdeMediu.ro – gamă completă de servicii de mediu