Ai nevoie de un motostivuitor nou? Află care sunt ultimele tehnologii în domeniu!

Tehnologia a modelat cursul umanității și este din ce în ce mai importantă pentru pulsul societății moderne – a adus beneficii lumii medicale, a inovat transporturile și accesul la informație. Pentru cei din industria manipulării materialelor, de pildă,  inovație înseamnă mașini mai sigure, mai eficiente și mai ecologice. Drept urmare, chiar și stivuitorul este îmbunătățit prin schimbările tehnologice, devenind un instrument din ce în ce mai valoros. 

Iată care sunt cele mai recente îmbunătățiri tehnologice în cazul motostivuitoarelor!

  • Vehicule fără șofer

Deși această tehnologie este asociată, în general, cu vehiculele autonome, aceasta este folosită și în cazul mașinăriilor industriale, precum motostivuitorul. Stivuitoarele fără șofer au o serie de beneficii pentru depozite, însă cel mai mare avantaj al lor este faptul că eliberează operatorii pentru a îndeplini alte sarcini, în timp ce vehiculul își urmează rutina. Prin urmare, această tehnologie poate duce la o productivitate mai mare în depozit și la mai puține erori umane, crescând astfel profiturile și productivitatea. În plus, tehnologia automată a stivuitorului îi ajută pe managerii de depozite să reducă costurile prin reducerea forței de muncă, fiind o investiție pe termen lung. 

  • Îmbunătățirea tehnicilor de frânare

Capacitatea unui stivuitor de a frâna rapid este esențială pentru siguranța în depozit. În acest scop, se dezvoltă o nouă tehnologie de stivuitoare care permite o frânare mai inteligentă și lină. Una dintre tehnologiile asociate sunt supapele hidraulice din frâne, care fac parte din acțiunile hidrostatice din stivuitor și permit vehiculului să se oprească mai repede și mai ușor, în comparație cu frânele tradiționale. În plus, acestea pun mai puțină uzură pe frâne, ceea ce duce la o durată de viață mai lungă și la mai puține reparații pe viitor. Unele stivuitoare de ultimă generație sunt prevăzute cu un tip de tehnologie inteligentă care se bazează pe senzori de direcție, care permit mașinii să încetinească sau să accelereze corespunzător în anumite situații. Dacă dorești să ai parte de un vehicul de calitate, cumpără un motostivuitor nou de pe Handlekraft.ro și beneficiază de frâne de ultimă generație, necesare pentru siguranța în depozit!

  • Manevrabilitate crescută în spații mici

În cele din urmă, tehnologia motostivuitorului îmbunătățește manevrabilitatea vehiculului. De exemplu, unele inovații permit operatorilor să suprascrie sistemul de frânare, cu scopul de a realiza mai ușor virajele în spații mici sau înguste. Acest sistem permite vehiculelor să funcționeze mai sigur și să se deplaseze rapid și eficient prin depozit. 

  • Introducerea celulelor litiu-ion

Introducerea celulelor de combustibil, în urmă cu aproximativ un deceniu, a însemnat că stivuitoarele pot funcționa mai mult și se pot încărca mai repede ca niciodată. Cum în ziua de astăzi respectarea mediului este foarte importantă, tot mai multe companii pun accentul  pe tehnologiile de stivuitoare ecologice. De pildă, pilele de combustibil vor fi înlocuite în următorii ani cu tehnologia litiu-ion, care consumă cu 50% mai puțină energie decât bateriile plumb-acid și cu 100% mai puțină energie decât stivuitoarele electrice. În plus, companiile pot chiar să economisească dacă aleg motostivuitoare pe litiu-ion, deoarece costul de întreținere și încărcare este mult mai mic. 

  • Comunicare digitală 

O nouă tehnologie interesantă care ar putea inova motostivuitoarele este metoda de comunicare digitală, care permite dispozitivelor să se conecteze cu alte computere prin intermediul internetului. Cu această inovație, stivuitoarele din anii următori vor putea comunica și interacționa cu orice alt dispozitiv din depozit. 

Fie că vor ajunge să fie manevrate de la distanță sau programate să funcționeze fără șofer, motostivuitoarele viitorului vor fi adaptate la tehnologii avansate, care să faciliteze rutina angajaților, dar și să eficientizeze productivitatea companiilor prin reducerea costurilor și a personalului. Drept urmare, nu mai încape nicio îndoială că un motostivuitor performant este necesar în orice depozit modern și deschis la inovație!

Sursă foto: Shutterstock.com.

Previous post Evadare din cotidian – Cum să îți încarci „bateriile” în natură pe timp de vară
Next post Favbet, o nouă identitate vizuală