Alegeri eficiente pentru achizitionarea parchetului potrivit

Alegerea parchetului potrivit locuintei tale poate reprezenta una dintre cele mai dificile alegeri, avand in vedere neenumeratele tipuri de materiale, culori, striatii, etc., insa optiunea optima dorintelor tale va starni caldura și bunastarea propriei locuinte. Secretul este acela de a nu fi acaparati de exteriorul produsului ci de factorii practici, spre exemplu: durabilitatea, impermeabilitatea, aderenta si rezistenta factorilor externi. Vrei sa fi multumit de propria alegere? Urmareste cu atentie urmatoarele prezentari.

Alegerea parchetului potrivit locuintei tale poate reprezenta una dintre cele mai dificile alegeri, avand in vedere neenumeratele tipuri de materiale, culori, striatii, etc., insa optiunea optima dorintelor tale va starni caldura și bunastarea propriei locuinte. Secretul este acela de a nu fi acaparati de exteriorul produsului ci de factorii practici, spre exemplu: durabilitatea, impermeabilitatea, aderenta si rezistenta factorilor externi.

Vrei sa fi multumit de propria alegere? Urmareste cu atentie urmatoarele prezentari.

Inainte de a achizitona propriul parchet luati in vedere urmatoarele:

 • Avantaje si dezavantaje;
 • Raportul calitate, pret;
 • Ocuparea permanenta a spatiului dintr-o anumita incapere;
 • Locul dispunerii acestuia.

Avantajele si dezavantajele parchetului

Lemn masiv

Parchetul din lemn masiv reprezinta tipul de pardoseala cel mai des achiziționat si folosit de catre doritorii unei schimbari majore.

Avantajele acestuia sunt vaste, precum: 

 •  rezistenta indelungata;
 • durabilitate inalta;
 •  moderatie in privinta retinerii prafului și este chiar și un bun izolant termic.

Dezavantaje cheie care por stârni rețineri în privința  achiziționarii acestuia: 

 • nu este un bun “permeabil” iar în timp, având contact cu diferinți factori externi (umiditate, mucegai, etc.) poate determina deteriorarea lui, de aceea este considerat ca fiind un tip de parchet care nu este calitativ din punct de vedere al siguranței.

Parchetul laminat sau triplu stratificat

Face parte din vasta accesibilitate a preturilor.

Parchetul laminat

Avantajele acestuia 

 • deoarece compoziția sa este alcatuita din mai multe straturi protectoare(4), fac din parchetul laminat un bun conducator de stabilitate superioara;
 • este recomandat celor care detin familii mari și mai presus de atat permite instalarea unor sisteme specifice incalzirii in pardoseala.

Dezavantaje 

 • nu este un izolant optim.

Parchetul triplu stratificat

Acesta reprezintă un tip de parchet care poate atinge perfecțiunea din punct de vedere tehnic, neavând dezavantaje majore care pot reprezenta un impediment in achizitionarea lui.

Avantajele parchetului triplu stratificat:

 • imbinare armonioasa cu restul desingnului interior a propriei locuinte;
 • este rezistent diferitelor socuri externe;
 • “permeabil” la umiditate;
 • Prin prisma straturilor de alcatuire se pastrează mult mai mult in timp.

Raport calitate, pret

Printr-o prezentare generala voi pune accent pe un anumit aspect important de luat în vedere in achizitionarea parchetului.

Cum de-a lungul vietii in momentul alegerilor importante suntem obisnuiti sa optam pentru ceea ce e mai bun pentru noi, la fel va fi si-n momentul achizitionarii parchetului.

Pardoseala propriei locuinte trebuie sa fie calitativa, trebuie sa reprezinte elementul fundamental al casei, atat din punct de vedere estetic cat si tehnic deoarece acesta trebuie pastrat de-a lungul anilor in conditii cat mai potrivite.

De aceea nu trebuie sa ne uitam la pret in momentul achizitionarii unui produs de mare importanta. 

In cumpararea acestuia, pretul cel mai inalt poate reprezenta calitatea absoluta, avand mai multe calitati si criterii care sa cuprinda marea performanta a parchetului spre deosebire de un pret putin mai scazut care nu cuprinde aspectele esentiale.

Ocuparea permanenta a spatiului dintr-o anumita incapere

Un alt criteriu important este acela de a lua in considerare cat de mult timp petrecem intr-un anumit spatiu, astfel incat in momentul  alegerii parchetului trebuie sa tinem cont si de timpul petrecut “pe acesta”.

Incaperile care sunt de obicei in permanenta ocupate si circulate pot fi bucataria si sufrageria, reprezentand un loc al familiei unde au loc mese, jocuri interactive si multe alte activitati colective. Parchetul in astfel de situatii joaca un rol important deoarece siguranta ii apartine iar grosimea acestuia la fel.

Foarte important de stiut: cu cat grosimea parchetului achiziționat este mai gros cu atat de mult va scoate in evidentă caracteristicele care-i ofera durabilitate si rezistenta.

Locul dispunerii parchetului

Foarte mare atentie trebuie sa avem in momentul in care alegem locul de amplasare a parchetului. De ce? Deoarece de cele mai multe ori acesta poate dezavantaja locatia. Dezavantajul este unul considerabil. Contrastele sunt foarte importante alese cu buna stiinta si indemanare insa realizandu-le la ochiul liber pot determina o serie de greseli inutile si problematice in asenta acestuia.

Pentru a avantaja o incapere mica suntem nevoiti sa optam pentru un parchet deschis la culoare care sa avantajeze incaperea, pentru a fi  agreată atat din punt de vedere a luminozitatii cat si al deschiderii ci nu intunecata si sufocanta, in schimb pentru locatile mari si spatioase parchetul nu reprezinta un obstacol, alegerea lui poate fi vasta si infinita in culori, materiale si abstractii.

In concluzie, dat fiind cazul, am expus si am luat in calcul toate posibilitatile de achizitionare a acestuia, astfel incat raspunsurile tuturor intrebarilor voastre le puteti gasi aici cu cea mai mare facilitate.

Nu uitati sa apelati la specialisti daca nu va descurcati cu alegerea acestuia. Nu este o procedura grea de realizat, insa necesita timp si “ochi”, iar indiferent de situatie cu totii stim ca detaliile fac diferenta.

Previous post Publicitate premium prin publicarea de advertoriale seo
Next post FeminasMed – clinică dedicată femeilor în centrul Bucureștiului