Aparthotel în citybreak – de ce e o alegere înțeleaptă

Când pleci în excursii scurte, probabil îți pui întrebarea: care e cea mai convenabilă, mai comodă și mai satisfăcătoare variantă de cazare? Eu mi-am găsit răspunsul, iar mai jos o să-ți expun motivele pentru care cred că aparthotelul este cea mai înțeleaptă opțiune, cel puțin în orașele mari.

Mai mult spațiu

Călătoresc rareori singură. Dacă nu mă însoțește soțul meu, plec în citibreak-uri cu o prietenă, sau o colegă de serviciu. Mi s-a întâmplat de câteva ori să găsesc camera de hotel prea strâmtă, în zilele ploioase, când poate eu aveam chef să mă uit la un film, iar partenera mea de excursie să citească. Într-un aparthotel, problema aceasta este rezolvată. Intimitate sau/și timp petrecut împreună, după cum dorești.

Dotări superioare oricărui hotel

Oferta de cazare în regim aparthotel este extrem de variată. Dacă te îndrepți spre gama de top, vei constata că dotările apartamentelor sunt cu mult superioare celor mai luxoase hoteluri. Prefer băile mari, luminoase și aerisite, or acestea sunt aproape imposibil de găsit într-un hotel. Îmi place să am acces, chiar și în concediu, la propriul espressor și la un cuptor cu microunde, dacă am chef să-mi încălzesc mâncarea rămasă din seara precedentă.

Poți călători cu un bagaj mai mic

Dacă am posibilitatea, în loc de a călători cu mașina personală, prefer să iau trenul. Și nu-mi place să mă car cu troller-ul după mine, așa că îmi pun hainele, trusa de machiaj și laptopul într-un rucsac mititel. Aproape toate apartamentele în regim hotelier au mașină de spălat și fier de călcat, iar pentru mine asta înseamnă un bagaj mai ușor și posibilitatea de a-mi prelungi șederea, dacă prind o zi ploioasă și n-am reușit să bifez toate lucrurile pe care îmi plănuisem să le fac.

Micul meu dejun

Ador piețele și târgurile locale, în special vara. Mi se pare că fac parte din identitatea și farmecul unui oraș, așa că le vizitez cu mare plăcere. De foarte multe ori, masa de prânz înseamnă pentru mine o salată de sezon sau niște brânzeturi locale cu pâine proaspătă, nimic mai mult. Și de ce să nu mi le prepar „acasă“, unde am la dispoziție toate ustensilele necesare?

Masa în aer liber

Orientează-te spre un apartament cu terasă, unde ai posibilitatea de a lua masa în aer liber, indiferent dacă vrei să faci un grătar cu prietenii sau să comanzi mâncare cu livrare la domiciliu.

Răsfăț regal în jacuzzi, la final de zi

La Brașov Sweet Retreat am descoperit plăcerea de a mă relaxa, seara, pe terasă, într-un jacuzzi cu hidromasaj, cu un pahar de vin sau de șampanie. În sejururile mai lungi, prefer hotelurile cu spa, dar întotdeauna mi-am pus întrebarea: „cum ar fi să avem un jacuzzi doar pentru noi?“ Recunosc că jacuzzi-ul este de departe motivul principal pentru care am ales aceste apartamente de câte ori am revenit în Brașov și mai recunosc că m-am mai relaxat și pe timpul zilei, atât în zilele fierbinți de vară, cât și iarna, după programul de schi.

Previous post Cum sa alegi termometrul potrivit?     
Next post Epilarea cu ceara in zona inghinala: tot ce trebuie sa stim