Care este cea mai bună metodă de epilare în zona inghinală

Pentru a menține o igienă riguroasă a zonei, dar și din motive estetice, tot mai multe reprezentante ale sexului frumos apelează la îndepărtarea părului în exces din regiunea pubiană. Puține sunt însă cele care știu dacă este sau nu o procedură corectă, și mai ales care este cea mai bună metodă de epilat în acest caz. La aceste întrebări vom încerca să îți răspundem noi, în rândurile următoare.

Barieră împotriva bacteriilor

Medicii ginecologi susțin că părul din regiunea inghinală nu este unul chiar total inutil, ca să nu mai spunem de aspectul inestetic. În opinia acestora, părul pubian are mai multe roluri pozitive, printre care se află și cel care menționează că acționează precum o barieră împotriva bacteriilor care ar putea afecta mult mai ușor sănătatea acestei zone delicate. Cu toate acestea, mai bine de 90% dintre reprezentantele sexului frumos, și mai nou și unii bărbați, apelează la epilat pentru a scăpa de pilozitatea în exces din această zonă.

Lama de ras. Pro sau contra?

De regulă, metoda cea mai folosită este cea care presupune utilizarea aparatului de ras. Este rapidă, nu implică durere decât dacă ești foarte neatent/ă și te tai, așa că pare perfectă. Din păcate, sunt de părere specialiștii, este una care are o mulțime de dezavantaje: efectul este unul de scurtă durată, te confrunți frecvent cu iritații și inflamații ale firului de păr, iar atunci când apelezi la ea în mod constant ai parte și de acele neplăcute fire de păr crescute pe sub piele pe care toată lumea le urăște.

Crema depilatoare este mai bună?

Nici crema depilatoare nu se dovedește a fi o alegere mai bună în ceea ce privește epilarea inghinală. Din nou avem de a face cu un efect nu prea îndelungat, iar pentru că este o zonă destul de sensibilă, iritațiile și înroșirea pielii sunt destul de frecvente. Da, există și creme depilatoare special concepute pentru această regiune a corpului, dar asta nu înseamnă că sunt complet lipsite de efecte secundare. Cel mai bine este să apelezi la această metodă doar în cazuri excepționale, când nu ai timp să folosești ceara epilat.

Epilarea cu ceară

Specialiștii sunt de părere că epilarea cu ceară reprezintă cea mai bună și eficientă metodă de a scăpa, pentru o perioadă ceva mai lungă, de părul în exces din zona inghinală. Da, este o metodă care implică destul de multă durere, dar efectul ei îndelungat, precum și faptul că în urmă pielea rămâne netedă și fină face să merite orice suferință. Recomandarea noastră este să apelezi la un salon de cosmetică, pentru că personalul de aici este mult mai bine pregătit, ceea ce înseamnă că epilarea va fi mult mai rapidă, eficientă, și chiar mai puțin dureroasă decât dacă ai încerca acasă, cu ajutorul unei prietene cu experiență. La salon se va folosi ceara film, sau oricare alta, de bună calitate, așa că nu vei avea parte nici de iritații sau oricare alte neplăceri.

Aparatul electric

Mai bine, nu! Este o metodă foarte dureroasă și pe care ar fi mai bine să o eviți, așa că nici măcar nu mai insistăm pe ea prea mult.

Ai grijă la tratamentul post epilare

Indiferent de metoda de îndepărtare a părului nedorit din regiunea inghinală, nu uita să aplici în mod corect și tratamentul post epilare. Astfel, imediat după ce ședința s-a încheiat, aplică imediat o cremă cu efect intens hidratant. De asemenea, nu folosi lenjerie intimă din materiale sintetice și optează pentru cea din bumbac, care permite pielii să respire. Ai grijă la igiena ta intima și nu te epila dacă simți că durerea este prea mare pentru limita ta de suportabilitate!

Previous post Investiții de peste 3 milioane de euro în cea mai nouă fabrică Cumpăna!
Next post SMART ID DYNAMICS, deținută de fondul de investiții SARMIS CAPITAL, preia integral activitatea companiei SPECTRUM