Care este diferența dintre un credit de nevoi personale și un credit auto?

Creditele sunt variantele pe care tot mai mulți români le iau în calcul atunci când vine vorba de o achiziție mai costisitoare. Electrocasnice noi, piese de mobilier, materiale pentru renovarea casei, o vacanță sau o mașină. Există împrumuturi pe care le poți lua fără să precizezi pentru ce anume vei folosi banii, cum sunt creditele de nevoi personale. În același timp, instituțiile financiare pun la dispoziție și împrumuturi specifice, cum este cazul unui credit auto. Dacă vrei să-ți cumperi un autoturism, poți alege să accesezi unul dintre cele două, însă condițiile de aprobare, costurile totale sau avantajele sunt diferite.

Credit de nevoi personale sau credit auto? Ca să faci alegerea potrivită nevoilor tale e important să analizezi foarte bine toate ofertele de finanțare, să vezi ce criterii de eligibilitate există și cât de repede se obține creditul de nevoi personale sau unul auto.

Ce este un credit de nevoi personale și ce este un credit auto?

Un credit de nevoi personale are avantajul că se aprobă rapid, fără să existe cerințe greu de îndeplinit și de multe este o soluție mai accesibilă pentru orice are nevoie de o anumită sumă de bani imediat. Suma de care o poți împrumuta se calculează în funcție de salariul tău și de perioada de rambursare a banilor. Fie că alegi o instituție bancară sau un IFN, ți se vor solicita buletinul și un document care să ateste că înregistrezi un venit lunar. Spre deosebire de un credit auto, cel de nevoi personale nu are nicio restricție în cheltuirea banilor împrumutați. Îi poți folosi pentru orice, inclusiv pentru achiziționarea unei mașini.

De cealaltă parte, creditul auto vine cu mai multe restricții, dar și cu ceva mai puține variante de creditare. În general, instituțiile financiare oferă credite de nevoi personale. Totuși, dacă optezi pentru un împrumut auto, acesta ar putea fi condiționat de prezentarea unui avans pentru bunul pe care urmează să-l cumperi sau de întocmirea unei polițe de asigurări Casco. În plus, creditul auto îți permite să achiziționezi o mașină nouă sau second hand în general de la dealeri autorizați, nu de la persoane fizice.

Cum alegi cea mai bună variantă de credit rapid?

Creditele de nevoi personale sunt opțiunile la care apelează și cei ce își doresc o nouă mașină. Dacă dispui de un anumit buget, ai găsit o ofertă convenabilă și ai nevoie de o sumă de bani în completare, soluția ar fi un credit de nevoi personale rapid. Cea mai bună variantă este să aplici online și să verifici în prealabil toate condițiile de accesare: ce documente îți sunt necesare, care este gradul de îndatorare și pe ce perioadă maximă sau ce comisioane se aplică. O rată fixă la un credit de nevoi personale, de exemplu, te poate feri de oscilațiile existente în piața financiară. Altfel spus, știi de la început și până la finalul creditului cât ai de plătit și îți poți planifica eficient bugetul.

De ce să alegi Birou Credite rapide?

Una dintre instituțiile financiare nebancare (IFN) ce oferă credite rapide este Biroul de Credite Rapide. Bugetarii pot alege dintr-un portofoliu variat de împrumuturi de nevoi personale: Credite pentru funcționari publici, credite pentru sectorul medical, credite pentru salariații din Poliție, Armată, ISU, Jandarmerie sau credite pentru angajații din Învățământ. De asemenea, și pensionarii pot fi eligibili pentru un credit de nevoi personale de la Biroul de Credite Rapide.

  • Probabil cel mai rapid credit din România. Dacă ai nevoie de un împrumut urgent, la Biroul de Credite Rapide intri în posesia sumei împrumutate în aceeași zi, imediat după încheierea contractului.
  • Condiții financiare avantajoase. Obții până la 10.000 lei pentru perioade de la o lună la 18 luni, doar cu buletinul și fluturașul de salariu.
  • Dobândă mică și rate fixe. La Biroul de Credite Rapide ai probabil cea mai bună dobândă la credite nebancare, variabilă în funcție de valoarea împrumutată și de tipul de credit accesat. De asemenea, ratele sunt fixe pe toate perioada contractuală, astfel încât să știi exact cât ai de plătit, fără fluctuații.
  • Comisioane 0. Nu se percep comisioane de acordare credit, iar dacă nu vrei ca banii să-ți fie virați în cont, îți poți primi cash, fără vreun comision de ridicare în numerar. În plus, dacă rambursezi creditul mai devreme de perioada contractuală, nu achiți nimic în plus. Comisionul de plată anticipată este zero.
  • Creditul de nevoi personale de la Birou Credite Rapide se acordă și celor cu istoric negativ. Chiar dacă figurezi în Biroul de Credit sau ai poprire pe conturile bancare te poți adresa IFN-ului pentru a primi împrumutul.

Dacă ai în plan să-ți cumperi o mașină și te gândești la o variantă de finanțare, cântărește foarte bine toate ofertele de credite auto versus credite de nevoi personale pentru a alege opțiunea care se potrivește mai bine nevoilor tale.

Previous post Începeți 2023 cu o vacanță la schi!
Next post <strong>Asociația CONIL – Raport de activitate 2022</strong>