Ce trebuie să faci atunci cand îți cumperi un telefon nou

Un telefon nou este o achiziție de care te bucuri ca un copil mic atunci când primește jucăria preferată. Însă acest entuziasm de început poate să dispară rapid dacă nu acorzi încă de la început atenție unor aspecte importante.

Chiar dacă telefonul este nou, ci nu achiziționat de pe piața second hand, este posibil ca acesta să vină la pachet cu unele defecțiuni sau poate chiar să îl scapi în primele secunde sau minute de când l-ai ținut în mână și să îl deteriorezi mai repede decât ai fi crezut că este posibil. Așadar, este important să respecți anumite lucruri atunci când îți cumperi un telefon nou, pentru ca utilizarea acestuia să fie una dintre cele mai plăcute și de lungă durată.

Asigură-te că noul telefon nu are erori de soft sau de procesare

Primul lucru pe care trebuie să îl faci în primele ore sau zile de la achiziția unui telefon nou este să urmărești semnele care ar indica o funcționare defectuoasă ca urmare a unor probleme de soft sau de procesare. Asigură-te că acesta nu prezintă blocaje, că reacționează în mod rapid și sigur la comenzile pe care le dai, că programele rulează corespunzător, fără întârzieri. În cazul în care observi o problemă de orice fel legată de acest aspect, ia legătura cu comerciantul pentru a lua măsurile necesare.

Asigură-te că bateria funcționează conform descrierii

Capacitatea bateriei este unul dintre aspectele importante de care utilizatorii țin cont atunci când achiziționează un telefon nou. Pentru mulți este important ca aceasta să fie de capacitate mare, astfel încât să reziste cât mai mult în timp și să nu fie nevoie de încărcări dese. Cu toate acestea, există situații în care telefoanele noi pot avea defecțiuni ale bateriei încă dinainte de prima utilizare – fie nu țin prea mult, fie nu încarcă suficient de repede sau de bine. Pentru a te asigura de o funcționare optimă a noului tău telefon, nu uita să verifici bateria acestuia în prima perioadă de utilizare.

În același timp, nu uita că pentru ca performanțele unei baterii să se păstreze cât mai mult timp este important să ai grijă la aplicațiile care o consumă în mod inutil. Asigură-te întotdeauna că ai închis aplicațiile pe care nu le folosești, astfel încât bateria să nu fie afectată.

Protejează-ți fizic telefonul

Protecția fizică a unui telefon nou trebuie să se realizeze imediat ce acesta a fost achiziționat, iar aceasta implică utilizarea unei folii de protecție adecvate, respectiv achiziționarea unei huse de protectie pentru telefon, potrivite pentru modelul de telefon pe care îl deții. Folia și husa pentru telefon vor fi prietenii tăi de nădejde care vor proteja telefonul în cazul unor loviri sau bușituri, atunci când suferă diverse șocuri, dar și împotriva prafului sau împotriva zgârieturilor care pot apărea ca urmare a unei utilizări în condiții normale.

În orice moment există riscul să îți scape telefonul din mână, să îl pui în același buzunar cu cheile care îi vor zgâria ecranul sau să sufere diverse accidente care pot duce la deteriorarea unor componente exterioare sau interioare. Pentru amortizarea șocului resimțit în cădere sau pentru a păstra ecranul fără zgârieturi este recomandată alegerea unei folii de protecție și a unei huse special realizată pentru modelul de telefon deținut încă de la prima utilizare.

Actualizează-ți telefonul încă de la prima utilizare

Deși telefoanele noi dispun de actualizările la zi, este posibil ca acesta să aibă nevoie încă de unele actualizări încă de la prima utilizare. Asigură-te că le-ai făcut și că ai descărcat cele mai recente aplicații, astfel încât acesta să funcționeze impecabil încă de la prima utilizare.

Previous post Sistem online de vot pentru acționari
Next post Cum să nu îți stresezi clienții cu mii de mesaje? Află modalitatea SMART pentru SMS marketing