Ce trebuie să știi despre gardurile electrice

După cum o spune și titlul, gardurile electrice sunt mai populare ca oricând, fapt ușor vizibil prin simpla analiză a spațiilor îngrădite aflate de regulă în afara orașelor sau în zone mai depărtate. Motivul pentru care se tranzitează încet-încet de la gardurile convenționale către cele electrice este în eficiența în fața animalelor, acesta este și motivul pentru care fermierii le adoră.

Astfel, un gard electrificat pentru animale, profesional si montat corespunzator nu doar că oprește animalul domestic sau sălbatic, dar îl și împiedică să distrugă împrejmuirea protejată. Spre exemplu, un animal care dorește să intre sau să iasă din/într-un perimetru delimitat de un gard tradițional, va putea să atace acel gard și eventual să-l și distrugă. În cazul unui gard electric, animalul nu va putea face acest lucru deoarece va fi oprit instant de curentul electric.

În continuare, prezentăm cele mai cunoscute avantaje ale gardurilor electrice:

Costă mai puțin decât un gard tradițional

Un gard electric pentru animale poate oferi aceleși rezultate ca si gardurile clasice, ba chiar considerabil mai bune, utilizand resurse mai puține.

Sunt durabile

Fermierii le apreciează în mod deosebit deoarece animalele nu le pot ataca prin lovire, împingere sau împungere, fapt ce le prelungește considerabil durata de viață.

Se montează ușor și rapid

Pentru a monta un gard electric nu sunt necesare calificări speciale. Kiturile sunt livrate cu instrucțiuni ușor de înțeles iar operațiunea necesită mai puțin timp decât în cazul unui gard convențional, mai ales dacă montajul se face pe o suprafață dificilă sau pe un teren cu forma neregulată.

Se demontează la fel de ușor și pot fi mutate

Gardul electric se montează și demontează foarte rapid, putând fi astfel mutat chiar și de câteva ori pe zi, atunci când situația o cere.

Sunt ieftine și ușor de întreținut

Câtă vreme nu conțin elemente care pot fi lovite de animale, riscul de distrugere este aproape inexistent. Singurele verificări care trebuiesc făcute sunt pe partea de tensiune, unde se va verifica existența curentului pe fir, folosind un voltmetru. Această operațiune poate fi efectuată chiar și de o persoană fără prea mari veleități tehnice.

Nu implică riscuri în utilizare

Gardurile electrice nu sunt periculoase pentru oameni sau animale, indiferent de gradul de putere la care sunt reglate din generator.

Se pot monta și în zone unde nu există rețea de distribuțuie a curentului electric

Gardurile electrice, mai bine zis sistemele fotovoltaice pot fi alimentate de la rețeaua de distribuție, acumulatori sau energie solară. Așadar, nu e nicio problemă dacă nu e curent! Apoi, consumul deosebit de scăzut permite alimentarea de la acumulatori sau panouri solare.

Dacă am vorbit despre beneficii, hai să afli și ce conține kitul unui gard electric. Pachetele complete se împart în două mari categorii: pachete complete pentru animale domestice și pachete complete pentru animale sălbatice. La rândul lor, aceste două categorii se împart conform tipului de alimentare: baterie la 12V, priză cu transformator (inclus) la 12V alimentarea prin sistem solar.

Principalele componente din kitul complet sunt:

– aparatul care trimite impulsuri

– cablurile de conectare aparat-acumulator, aparat-gard, manual de utilizare și cartea “Ghid de construcție gard electric”

– frânghie gard electric (una sau mai multe)

– acumulator sau panou solar (dacă e cazul)

– set izolatori

– plăcuță de avertizare (una sau mai multe)

– conectori, mâner poartă, etcTipuri de izolator gard electric

– bară metalică împământare

Previous post Tot ce trebuie să știți despre serviciile de audit SEO
Next post ESX țintește multiplicarea business-ului de 4 ori, până la 4 milioane euro în anul curent