Cele mai importante motive pentru a utiliza becuri LED

Soluțiile de iluminat care folosesc becuri LED sunt recomandate și recunoscute pentru economia pe care o oferă și pentru lumina sănătoasă pe care o emit. Aceste becuri reprezintă cea mai bună soluție pentru a proteja planeta și pentru a obține o iluminare optimă în casă.

Becuri LED cu o durată de viață uriașă

Avantajul cel mai semnificativ oferit de becurile LED în comparație cu soluțiile de iluminat tradiționale este durata lor de viață, care este mult mai lungă. Un bec LED are un timp de 50.000 ore de funcționare, însă poate ajunge pana la 100.000 ore de funcționare sau chiar mai mult.

Aceasta este o durată de viață de 2 până la 4 ori mai mare decât a becurilor fluorescente, a becurilor cu halogen și chiar în comparație cu luminile cu vapori din sodiu. În plus, este de peste 40 de ori mai lungă decât durata de viață a becurilor incandescente.

Înlocuirea mai puțin frecventă aduce două avantaje majore: costuri de întreținere mai mici în ceea ce privește forța de muncă și costuri mai mici pentru piesele de schimb (deoarece acest tip de becuri pur și simplu nu se strică multă vreme).

Eficiența energetică a becurilor LED

În general, LED-urile consumă cantități foarte mici de energie. Pentru compararea eficienței energetice a diferitelor soluții de iluminat se va ține cont de eficacitatea luminoasă sau de lumenii utili. Aceste două elemente descriu, în esență, cantitatea de lumină emisă pe unitate de putere (Watt) consumată de bec.

Majoritatea proiectelor de modernizare a iluminatului care folosesc lumini LED au ca rezultat o îmbunătățire cu 60-75% a eficienței energetice generale. În funcție de luminile existente și de LED urile instalate, economiile ar putea depăși 90%.

Siguranță îmbunătățită cu becuri LED

Siguranța este, probabil, cel mai adesea ignorat detaliu în ceea ce privește iluminarea cu LED. Pericolul numărul unu când vine vorba despre iluminat este emisia de căldură. LED-urile nu emit aproape deloc căldură, în timp ce becurile tradiționale, cum sunt cele incandescente, transformă mai mult de 90% din energia totală utilizată în căldură.

Acest lucru înseamnă că doar 10% din energia utilizată este folosită pentru a produce lumina (ceea ce le face extrem de ineficiente în comparație cu LED-urile).

În plus, pentru ca LED-urile consumă mai puțină energie, ele pot funcționa eficient pe sisteme electrice de joasă tensiune. Acestea sunt, în general, mult mai sigure în cazul în care ceva nu merge bine.

Becurile LED sunt disponibile și în dimensiuni mici

Becul LED din interiorul globului pe care îl vede consumatorul în cutie este extrem de mic. Dispozitivele cu putere mică pot avea becuri LED minuscule. Dimensiunea lor redusă face ca LED-urile să fie incredibil de adaptabile la un număr aproape infinit de aplicații pentru iluminat.

Becurile LED au un index de redare a culorilor (CRI) excelent

CRI este o măsură pentru capacitatea luminii de a dezvălui culoarea reală a obiectelor, în comparație cu sursa de lumina ideală (lumina naturală). O valoare CRI ridicată este, în general, o caracteristică de dorit, iar becurile LED exact acest lucru îl oferă.

Previous post Cazarea în regim hotelier : ideală pentru șederea pe termen scurt, mediu sau lung în capitală
Next post Domeniile Sâmburești, pe prima poziție în topul celor mai vizibile branduri de vin pe Facebook în luna octombrie 2019