Cele mai importante motive pentru care sa te muti in Germania

Te-ai intrebat cum este sa traiesti in Germania ca emigrant? Vom discuta principalele motive pentru care credem ca Germania este locul unde sa traiesti, si anume: oamenii, structura si stabilitatea din tara, standardele inalte de viata si oportunitatile pe care tara le ofera expatilor.

Inainte de a trece la motivele pentru care sa te muti in Germania, vom spune ceva despre transport. Acum, poti ajunge in Germania foarte usor si te poti intoarce acasa pentru cateva zile oricand doresti, deoarece ai la dispozitie transport cu microbuzul direct de la adresa. Astfel, vei putea calatori ieftin si in cele mai bune conditii.

Oamenii sunt prietenosi

Stereotipic, nemtii sunt portretizati ca fiind stricti, precisi si fara un adevarat simt al umorului. Desi exista o urma de adevar, dupa ce cunosti oamenii vei vedea ca sunt prietenosi. Daca esti de obicei o persoana relaxata, pasiunea nemtilor pentru reguli, structura si timp ar putea parea neplacute sau chiar nepoliticoase. Asa ca, atunci cand te muti in Germania, totul tine de ceea ce spui, mai degraba decat de cum o spui.

De exemplu, daca intrebi pe cineva „ce mai faci” iti va oferi un raspuns sincer, deoarece intrebarea ta va fi tratata ca atare si nu ca un gest dragut. In acelasi timp, daca iti iei un angajament, de exemplu sa te intalnesti cu cineva la ora 13:00, inseamna ca de fapt trebuie sa fii acolo la acea ora. Iti poti face mai multi prieteni daca obisnuiesti sa apari mai devreme la intalniri. Daca vei intarzia, chiar daca este doar cu 10 minute, vei fi considerat nepoliticos si este bine sa anunti partenerul de intalnire din timp.

Spre deosebire de vorbitorii de engleza, germanii au un mod specific de a se exprima intr-un mod formal sau informal. “Sie” este formal si folosit pentru a te adresa cu respect oricarei persoane mai in varsta decat tine sau cuiva care se afla intr-o pozitie mai inalta (cum ar fi seful tau sau autoritatile precum politia). “Du” este informal si poate fi folosit pentru prieteni, copii sau persoane de varsta ta. Daca nu esti sigur pe care ar trebui sa-l folosesti, foloseste pur si simplu Sie. Cand iti faci prieteni, lasa-l pe noul tau prieten german sa se adreseze primul.

Gasind o cale de mijloc, intr-o situatie informala, nemtii se deschid destul de usor! Drept urmare, rareori va trebui sa iti faci griji cu privire la zambetele false, pentru ca nemtii pur si simplu nu au timp sa faca asta. Daca iti faci prieteni in Germania, poti fi sigur ca poti conta pe ei! Acelasi lucru este valabil si pentru opus; daca un neamt nu te place cu adevarat, nu va face un efort sa pretinda ca o face. Asadar, incearca sa fii cat mai sincer posibil si vei fi bine.

Deci, poporul german insusi este cu siguranta un motiv bun pentru a te muta in Germania! De asemenea, vei descoperi aici si alte motive pentru care Germania este destinatia ideala pentru tine. Poti incerca sa o vizitezi de cateva ori inainte de a decide sa faci mutarea. Calatoriile cu microbuzul Romania – Germania sunt accesibile, ai la dispozitie foare multe orase ca destinatie si plecari dese, ceea ce iti permite sa cunosti Germania foarte bine inainte de a te muta definitiv.

Previous post Cum alegi un ceas pentru copilul tău
Next post Avantajele unui portofel personalizat din piele