Colagen Lichid – ce este și sub ce forme se găsește pe piață?

Colagenul lichid este un supliment care câștigă din ce în ce mai mult teren în lumea esteticii. Printre principalele sale proprietăți se numără restabilirea elasticității pielii și combaterea semnelor vizibile ale îmbătrânirii. Trebuie menționat această proteină – colagenul – este o componentă strâns asociată cu tinerețea pielii. Pe măsură ce anii trec, producția sa naturală în interiorul organismului începe să scadă, moment în care suplimentele devin o opțiune de luat în calcul.

Astăzi, pe piață, există o multitudine de opțiuni în ceea ce privește colagenul. Cu toate acestea, forma lichidă începe, treptat, să devină o tendință. În rândurile care urmează vom afla de ce, care sunt cele mai frecvente forme de prezentare și avantajele acestora.

Colagen lichid – ce este?

Colagenul lichid este o formă care conține peptide de colagen și în majoritatea cazurilor mai are în compoziție vitamine și minerale care îi maximizează biodisponibilitatea.  Acestea sunt un tip de molecule care se descompun în elemente foarte mici care sunt mult mai ușor de absorbit.

Colagen lichid – clasificări

Există mai multe clasificări ale colagen lichid. În principiu, vorbim despre acestea în funcție de sursa din care sunt obținute. Cel mai frecvent, acestea au ca proveniență pielea sau oasele de pește.  De altfel, colagenul de origine marină este unul dintre cele mai apreciate, deoarece conține cei mai puțini agenți potențial contaminanți și rareori cauzează neplăceri, iar dacă vorbim despre colagenul lichid de origine marină, acesta conține îndulcitori care neutralizează orice eventual iz de pește în ceea ce privește gustul.

De asemenea, colagenul lichid mai poate fi clasificat și în funcție de forma sa de prezentare. Din acest punct de vedere, găsim două:

  • Sticlă – fiind necesară depozitarea acesteia în frigider după desfacere și de regulă se impune consumul în următoarele 60 zile
  • Fiole – Colagenul este predozat și poate fi transportat cu mai mare ușurință în călătorii. Nu este necesară refrigerarea acestora, întrucât fiolele sunt închise ermetic și sunt de unică folosință, excepție făcând cazurile când fiola este consumată în două sau mai multe rânduri.

Pentru ce se folosește colagenul lichid?

Mulți se întreabă de ce – dacă organismul uman produce colagen – este necesar să-l ia din surse externe. Ideea este că producția naturală este oricum una limitată, iar de la vârsta de 20 de ani începe un proces de reducere a producției naturale de proteine, care se amplifică după 30-35 de ani. Prin urmare, colagenul lichid și alte suplimente similare sunt mijloace practice și eficiente de înlocuire a celui natural.

Proprietățile și beneficiile colagenului lichid

Colagenul lichid oferă o mulțime de beneficii susținute de cercetări concludente în acest sens.

Efecte pozitive asupra sănătății pielii

Acesta este poate cel mai apreciat beneficiu al colagenului lichid. Majoritatea studiilor au arătat rezultate promițătoare. După administrarea de colagen, elasticitatea pielii, hidratarea și densitatea acesteia s-au îmbunătățit semnificativ.

Reducerea durerilor articulare

Un alt beneficiu esențial al colagenului lichid este reprezentat de capacitatea de a reduce durerile articulare la persoanele cu osteoartrita  și alte afecțiuni articulare degenerative.

Întărirea oaselor

Suplimentarea, împreună cu vitamina D și calciu, este eficientă în întărirea oaselor la persoanele care au probleme cu densitatea osoasă.

Previous post Asociația “Bio România” lansează Programului Național Hrana BIO în Școli, parte din proiectul European “EU Organic School”
Next post Omega 3 – Ce sunt acizii grași omega-3 ?