Cum să alegeţi cel mai bun camping pentru vacanţa cu autorulota

Dacă vreţi să plecaţi în vacanţă cu autorulota şi nu sunteți siguri de unde să începeți când vine vorba de selectarea unui loc de campare pentru autorulotă, iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a lua o decizie finală.

Locurile de campare pentru autorulote sunt foarte diferite, de aceea, ar trebui să aveţi mare grijă atunci când selectaţi campingul. Locația, facilitățile campingului și perioada anului joacă un rol cheie în alegerea locului de campare perfect. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să alegeți un loc de campare pe care să îl aveți în vedere atunci când vă planificați următoarea aventură cu autorulota.

Închirierea autorulotei potrivite

Primul pas pe care trebuie să îl faceţi, este să căutaţi şi să închiriaţi autorulota potrivită pentru numărul de persoane cu care vreţi să plecaţi la drum şi să faceţi din tip rezervarea.

Dacă vă gândiţi să plecaţi în excursie în plin sezon este foarte greu să găsiţi firme de închirieri autorulote care mai au disponibile vehicule de închiriat, deoarece rezervările pentru această perioadă se fac cu câteva luni înainte.

Tipul de vacanţă

Plănuiți să explorați un parc național sau să vizitați marile orașe din România? Sau poate sunteți în căutarea unei stațiuni cu o mulțime de facilități și activități pentru întreaga familie.

Dacă decideți să vizitați zone metropolitane din România, este important să știți că nu sunt multe opțiuni de camping pentru autorulote în interiorul oraşelor. În general locurile de campare sunt situate în zonele suburbane din jurul oraşelor.

În România sunt disponibile atât locaţii de campare cu facilități limitate, cât şi locaţii  de campare pentru familii care caută un sejur de lux all-inclusive cu  saună, piscină, săli de jocuri și conexiuni complete pentru autorulote.

Dimensiunea autorulotei

Când nu sunteți siguri cum să alegeți un loc de campare pentru autorulota, cel mai bine este să începeți cu elementele de bază. Este important să cunoașteți dimensiunea autorulotei, deoarece majoritatea locurilor de campare au limite privind dimensiunea unui vehicul pe care îl pot găzdui.

De exemplu, unele locaţii de campare sunt proiectate pentru autorulote mai mici, iar altele pot găzdui şi vehicule mai mari, așa că trebuie să verificaţi dacă autorulota închiriată este acceptată în locaţia de campare dorită.

Opţiuni de conectare la electricitate şi apă

Majoritatea autorulotelor moderne sunt dotate cu rezervoare de apă și panouri solare, şi aveţi posibilitatea să nu folosiți aceste servicii din camping pentru a evita taxele suplimentare de utilizare.

În cazul în care îchiriaţi o autorulotă fară aceste facilități, trebuie să căutați neapărat locuri de campare care oferă conexiuni la electricitate și apă.

Loc de joacă pentru copii

Unele locuri de campare pentru autorulote au şi un spațiu foarte limitat. Dacă aveți copii, luați în considerare căutarea unei locaţii de campare cu locuri de joaca, cu zone verzi în care vă puteți juca sau cu locuri de explorat unde aveți posibilitatea să plecaţi în drumeții.

Recenzii

La fel ca pentru orice altă vacanță, trebuie să vizitați site-urile locațiilor de campare și să verificați recenziile utilizatorilor înainte de a vă rezerva sejurul. Căutați comentarii și evaluări despre siguranță, curățenie şi facilităţi.

Un loc de campare murdar cu servicii de calitate inferioară vă poate strica vacanţa şi trebuie să alegeţi cu mare grijă locaţia potrivită.

BestCampers.Ro vă poate oferi și informații despre camping-uri din Romania și din Europa.

Previous post Ce cumpără românii de Black Friday?
Next post ElectroPutere Parc devine cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia la nivel de suprafață ocupată și cerere din partea companiilor IT