De ce ai nevoie de un fierastrau electric

De ce ai nevoie de un fierastrau electric?

Daca esti unul dintre aceia care au intotdeauna pe langa casa un mic atelier sau chiar la tine acasa, iar prelucrarea in diferite scopuri a lemnului este fie un hobby, fie o necesitate, atunci cu siguranta ca merita sa ai in vedere folosirea unui fierastrau. Pana in urma cu ceva timp fierastraul manual era cel mai adesea folosit pentru a taia lemnul pentru diferite scopuri. Insa odata cu numarul tot mai mare de scule electrice de mana, tot mai multa lume foloseste fierastraul electric pentru taierea lemnului.

Exista mai multe tipuri de astfel de unelte, iar printre acestea regasim fierastraul circular, cel pendular sau fierastraul sabie. Pentru ca rareori ar fi nevoie de toate trei variantele, este important sa alegi modelul potrivit pentru ceea ce ai nevoie. Un fierastrau circular are capacitatea de a decupa lemnul masiv sau panourile derivate din lemn astfel incat sa se obtina dimensiunile dorite. Taieturile fierastraului electric sunt drepte si aceasta unealta nu poate fi folosita pentru a taia linii curbe. Este alegerea ideala pentru a realiza obiecte de mobilier sau pentru a pregati lemnul pentru pardoseala ori pentru un perete decorativ. Un fierastrau circular foloseste un disc cu dinti ascutiti pentru a taia lemnul, prin rotirea discului respectiv. Tocmai de aici vine si denumirea de circular.

Fierastraul pendular este acea scula electrica folosita pentru a taia lemnul cu ajutorul unei lame zimtate care se misca sus-jos. Acest fierastrau pendular iti permite sa tai lemnul inclusiv in linii curbe cu foarte mare precizie. Fie ca vorbim despre lemn, placaj de lemn sau derivate in lemn, acest tip de fierastrau este alegrea ideala pentru a taia atat linii drepte, cat si pentru taieri curbe. Un alt avantaj al pendularului il reprezinta faptul ca acesta poate taia inclusiv plastic si metal. Nu in ultimul rand fierastraul sabie este o optiune foarte atractiva pentru orice gospodar. Acest tip de fierastrau electric este foarte usor de manevrat. Functioneaza printr-o miscare orizontala si permite taierea inclusiv in unghiuri dificile sau in spatii inguste. Modelul de fierastrau sabie poate fi folosit pentru a taia lemnul, metalul, aluminiul si PVC-ul.

Tine cont de aceste caracteristici atunci cand vrei sa investesti intr-un fierastrau electric. Chiar daca de cele mai multe ori un fierastrau circular este cel mai cautat prin faptul ca taierea in linii drepte pune cele mai mari probleme, trebuie spus ca si celelalte modele pot fi utile in gospodarie.

Previous post Firmă de contabilitate. Avantajele oferite de colaborarea cu o firmă de contabilitate
Next post Conectivitate fără precedent, robustețe și securitate de ultimă generație