In ce sa investesti 1000 de euro

Microplantele sunt una dintre cele mai profitabile culturi pe care le puteți cultiva. Pot fi cultivate într-un spațiu mic și se pot vinde cu 50 EUR per kilogram sau mai mult, făcându-le o cultură ideală pentru fermele mici și cultivatorii urbani.

Microplantele sunt una dintre cele mai profitabile culturi pe care le puteți cultiva.

Pot fi cultivate într-un spațiu mic și se pot vinde cu 50 EUR per kilogram sau mai mult, făcându-le o cultură ideală pentru fermele mici și cultivatorii urbani. 

Într-o zonă la fel de mică precum un container de transport, un garaj sau un subsol, ați putea câștiga șase cifre în venituri pe an! 

Costul de configurare este scăzut, iar ciclul de creștere este foarte rapid, ceea ce înseamnă că puteți recolta și vinde prima recoltă în doar câteva săptămâni.  

Deci, în ce să investești 1000 de euro pentru o afacere cu microplante și cum puteți să începeți să vă vindeți produsele? 

Beneficiile creșterii microverzurilor ca afacere 

1) Cost scăzut de pornire

Vă puteți începe afacerea cu doar una sau două tăvi de microverzi de 10cm x 20cm și puteți crește de acolo. Fiecare tavă costă doar aproximativ 2 EUR pentru sol și semințe.

2) Timp de creștere rapid

Spre deosebire de culturi precum porumbul sau grâul, nu trebuie să așteptați un sezon întreg sau mai mult pentru a recolta. Microplantele trec de la sămânță la recoltare în doar 1 săptămână sau cel mult 4 săptămâni.

3) Creștere pe tot parcursul anului

Cu excepția cazului în care aveți sere, microverzile sunt doar una dintre puținele moduri prin care puteți produce alimente pe tot parcursul anului, ca mic fermier.

4) Nutriție superioară

Microverdele sunt super-alimente. Sunt pline de vitamine și nutrienți. Ele atrag atât restaurantele ca garnituri și ingrediente de ultimă generație, cât și consumatorii atenți la sănătate.

5) Cultură de mare valoare

Microplantele se vând la prețuri mari în restaurantele și magazinele alimentare de top. Întrucât sunt un produs atât de nișat când sunt proaspete, în calitate de producător local puteți chiar percepe și o primă pentru ele.

De cât spațiu aveți nevoie pentru a începe să creșteți microplante?

Creșterea microverdelor nu necesită deloc mult spațiu. Dacă aveți un dormitor liber în casă, acesta este spațiu mai mult decât suficient pentru a începe.

Majoritatea cultivatorilor de microplante folosesc rafturi pentru a maximiza utilizarea spațiului lor vertical.

Folosind rafturi cu patru nivele, mulți cultivatori pot produce pana la 25kg de microverzi la fiecare ciclu de 2 săptămâni într-un spațiu de 60 de metri pătrați. La 40 EUR pe kg, înseamnă aproximativ 1.000 de EUR pentru fiecare ciclu sau aproximativ 2.000 de dolari pe lună.

Desigur, va fi nevoie de ceva investiții în echipamente, pentru a vă optimiza creșterea și a stabili o bază consistentă de clienți pentru a ajunge la acel punct. Esti pregatit sa investesti?

Pornirea unei afaceri cu microplante

Chiar dacă poți să crești microplante cu succes, nu ai cu adevărat o afacere până când nu ai niște clienți dispuși să le cumpere de la tine.

Deci, unul dintre cele mai importante lucruri înainte de a începe afacerea cu microplante este să faci niște cercetări și să vezi dacă afacerea ta are șanse de a reuși.

Este mult mai bine să aflați dinainte înainte de a investi banii, timpul și energia doar pentru a afla că nimeni nu dorește să vă cumpere microplantele.

Previous post Cand se schimba uleiul la cutia de viteze?
Next post Știri Moldova- Presa de azi