NEW EDU, O INSTITUȚIE DE EDUCAȚIE IT ȘI INOVAȚIE CARE NU ESTE AFECTATĂ DE CRIZA COVID-19. Cum au reușit?

Cum ați reuțit să continuați pregătirea celor înscriși și chiar să faceți noi înscrieri în timp ce multe centre educaționale suspendaseră activitatea?

”În momentul suspendării cursurilor școlare am luat și noi rapid decizia de a proteja copiii și să suspendăm meditațiile clasice, chiar dacă pentru domeniul nostru de activitate nu ni se impusese această măsură. Exista în centrul nostru demult ideea să dezvoltăm partea de pregătire la distanță, datorită multiplelor solicitări primite de la părinți, care se plângeau în special de trafic. Însă, nu credeam că într-un timp așa de scurt vom fi nevoiți să o facem, și radical.

La NEW EDU (https://www.new-edu.ro) eram într-un punct destul de avansat, pentru că de 3 ani, atât profesorii cât și elevii foloseau aplicația noastră internă pentru a comunica permanent, a oferi suport la teme și a obține tablele scrise si salvate sau alte materiale educaționale. Astfel, nu a fost foarte dificil să ne adaptăm rapid. Profesorii noștri au arătat înaltă ținută profesională și în doar câteva zile de training au reușit să dovedească că pot face calitate în educație în orice condiții. Sunt recunoscătoare pentru dedicația lor.

De la începutul crizei în domeniul sănătății am derulat exclusiv ȘEDINTE VIRTUALE cu toți elevii înscriși, iar cu ajutorul tehnologiilor educaționale avansate, copiii nu au simțit o mare diferență.  Mai presus de orice a fost starea de bine a copiilor și siguranța acestora. Nu ne-am așteptat insă la feedback-ul lor extrem de pozitiv, mulți ne-au spus ca preferă așa pentru că este: ”mai productiv”, ”mai dinamic” și ”mai atractiv”. ” Dir. Educațional New Edu Cristina Drăgan

Mulți afirmă că impactul din punct de vedere economic este considerabil, cât de tare v-a afectat criza COVID-19 pe plan economic?

”La întâlnirile online pe care le derulez cu alți oameni de business, se pune mereu  problema să analizăm cum afectează această criză mediul economic. Astfel, sunt întrebată frecvent, despre venituri și cheltuieli. Analizând indicatorii aceștia rigizi, pot spune ca au crescut cheltuielile (subscripții pentru ședințe virtuale, training-uri etc) și au scăzut veniturile. Deci situația din punct de vedere financiar nu este cea mai roz…

Dar vorbim de un centru educațional. Nu știu cum fac alții, dar noi analizăm eficiența instituției noastre pe baza indicatorilor de performanță ai elevilor. Adică, analizăm: rata de progres lunar a fiecărui elev, gradul de creștere a încrederii de sine, reducerea gradului de abandon, stima de sine, reușita pe plan școlar…Din prisma acestor indicatori, nu s-a schimbat nimic și asta este tot ce contează. Chiar mai mult, apreciez ca elevii au dobândit noi skill-uri privind utilizarea calculatorului și a mediului online. Aceste competențe dobândite în această perioadă le vor deschide drumul cunoașterii și îi vor determina să utilizeze calculatorul  de acum înainte mai util și mai productiv.  

Hai să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat, să investim în ceea ce merită și dăinuie pentru totdeauna: o cărămidă pusă în educația unui copil… în rest totul este schimbător. Deci NU, NEW Edu nu este afectat de criza sănătății. ” Dir. Educațional New Edu Cristina Drăgan

Previous post Tolontan introduce, gratuit, un campion mondial în categoria interlopilor
Next post Recomandarea noastră: Lector univ. Dr. Alice Piperea – Doctor în Farmacie, Farmacist primar