Prima expo-conferință a producătorilor și investitorilor în energie solară găzduiește 300 de participanți din 7 țări

Producători de echipamente și furnizori de soluții pentru producerea energiei solare se întâlnesc cu investitorii și consumatorii din România în cadrul primului eveniment regional din acest an, Solar Energy Bucharest Summit. Vineri, 28 octombrie, la Radisson Blu Hotel  din București, cei 300 de participanți se vor întâlni cu companii românești, dar și cu producători din alte 7 țări precum China, Italia, Spania, Germania, Turcia, Ucraina și Olanda. Într-un format unic, de expo-conferință, evenimentul își propune să faciliteze crearea de noi oportunități de afaceri pentru o piață în continuă dezvoltare.

Solar Energy Bucharest Summit este primul eveniment regional care se adresează industriei producătoare de energie solară. În contextul dezbaterilor publice legate de prețul energiei și instrumentele de reglementare în acest domeniu, evenimentul vine pentru a aduce informații și soluții noi, de la cei mai mari jucători naționali și internaționali din domeniu. În cadrul celor 4 paneluri de discuție, speakerii evenimentului vor discuta despre legislație, finanțare, soluții tehnice pentru implementarea proiectelor, evoluția pieței și instrumente de reglementare. 

În exclusivitate, la Solar Energy Bucharest Summit

Participanții la eveniment vor putea interacționa cu reprezentanții companiilor producătoare la standurile acestora. În spațiul destinat expoziției, vor fi expuse sisteme și elemente necesare producției de energie solară, precum panouri solare, invertoare și echipamente de protecție.

Pentru prima dată în România, Tesla Group va expune, în fața hotelului bateria de stocare TERRA pentru uz comercial. Bateria deține o putere mare de stocare și face parte din sistemul de baterii TESLA Blue Planet care permite scalarea performanței şi a capacităţii sistemului de management a energiei produse din surse regenerabile.

La intrarea în hotel va fi expus și un sistem de producere a energiei fotovoltaice, care va face mai ușor de înțeles, pentru publicul larg, cum funcționează un panou solar și care sunt mecanismele de producție.

Contextul de piață

România reprezintă, în acest moment, o locație cu potențial investițional ridicat. În contextul în care toate țările Uniunii Europene au instalat capacități de producție mari, țara noastră este cu mult în urma promisiunilor asumate. Mai precis, până în 2030, România trebuie să aibă o capacitate instalată de 7000 MW, în condițiile în care, în 2022, statisticile arătau 1400 MW instalați.

Acest lucru generează presiune asupra autorităților pentru a crea contextul investițional, dar și asupra companiilor pentru a atrage finanțări pentru proiecte fotovoltaice. Nevoia de informație, dar și de furnizori de încredere este, încă, una dintre problemele cu care se confruntă investitorii din domeniu, iar Solar Energy Bucharest Summit este punctul de plecare pentru o dezbatere care își propune să prezinte atât oportunitățile, cât și barierele care stau în calea celui mai dinamic sector investițional din țara noastră.

Partenerul strategic al evenimentului este Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES, (organizație care cuprinde 109 membri, producători de energie regenerabilă din toate sursele (apă, vânt, soare, biomasă) cu o putere instalată de peste 1,8 GW și investiții în România de peste 2,7 miliarde Euro.

O dezbatere publică în domeniul energiei din surse regenerabile este un bun prilej pentru o expunere a problemelor și soluțiilor, a oportunităților, pentru ca toți jucătorii din domeniu să își facă auzită vocea. PATRES susține <viitorul verde al României> și în acest sens ne-am propus să fim <vocea> producătorilor de energie din surse regenerabile.  Dorim ca Solar Energy Bucharest Summit să fie un punct de plecare pentru o dezbatere amplă, ale cărei beneficii să fie luarea deciziilor care să favorizeze mediul investițional din România și, nu în ultimul rând, consumatorul de energie”, declară Dl Viorel Lefter, Președinte PATRES.

Sponsorii evenimentului: OMV Petrom, Simtel Team, Tesla Group, Restart Energy, AstroNergy, AKCOME, JA Solar, Cerva România, ProCredit, Dentos România, TPA Romania, David & Baias, Vienna Energy, Tinmar Energy, Bursa Română de Mărfuri, Electroalfa.

Partneri media: Revista Construcțiilor, InvesTenergy, Focus Energetic, Energy Center, Energynomics, Agerpres, Canal 33, Listă Firme, Bursa și SG Succes Grup.

Organizator: Solar Energy Bucharest Summit este organizat de Creative Communication, o agenție de comunicare și event planning cu peste 10 ani de experiență în organizarea evenimentelor de business.

Previous post Top locuri de munca pentru fete in Bacău
Next post DefCamp: Inteligența artificială, războiul cibernetic sau psihologic, provocările principale de securitate informatică pentru mediul de business din regiune. Hackerii etici vin cu soluții la DefCamp