Rolul amorsei si cum se aplica.

Amorsa este un material de constructii care are ca rol pregatirea peretilor si suprafetelor interioare si exterioare pentru diferite tipuri de lucrari.

Amorsa este un material de constructii care are ca rol pregatirea peretilor si suprafetelor interioare si exterioare pentru diferite tipuri de lucrari. Meseriasi folosesc amorsa pentru lucrari de reparatii, zugraveli, montare gresie si faianta sau tapet.

Ce rol are amorsa.

Amorsa este un material indispensabil in lucrarile de constructii, aceasta poate avea mai multe roluri:

  • Imbunatateste aderenta pe diferite suprafete absorbante si neabsorbante
  • Intareste si consolideaza stratul suport, in cazul in care stratul suport nu este destul de solid
  • Regleaza abosorbtia apei, permite aplicarea ulterioare a unor produse (vopsele) pe baza de apa.
  • Ajuta la economisirea de material pentru straturile care merg peste amorsa

Amorsa poate fi aplicata pe foarte multe suprafete interioare si exterioare, printre care enumeram:

Cum se prepara amorsa

In ziua de azi poti gasi amorsa gata preparata in magazinele specializate in comercializare materiale de constructii.  Daca insa cumperi amorsa care trebuie preparata atunci recomandarea noastra este sa urmaresti instructiunile de pe eticheta producatorului, deoarece concentratia fiecarei amorse poate fi diferita. Pe langa instructiunile de pe eticheta producatorului trebuie sa amesteci foarte bine amorsa inainte de aplicare, sa folosesti un recipient curat pentru prepararea amorsei si sa folosesti apa curata pentru diluarea amorsei.

Cand se foloseste amorsa

Cum am specificat si mai sus amorsa este un material foarte folositor in domeniul constructiilor, in continuare va prezint cateva situatii in care este indicat sa folositi amorsa:

  • Suprafata pe care doresti sa o vopsesti nu este rezistenta la umiditate, astfel protejezi suprafata de umiditate si mucegai.
  • Daca este prima data cand vopsesti suprafata cu lavabil
  • Cand suprafata pe care doresti sa o vopsesti are deja aplicata o lavabila lucioasa
  • Daca suprafata are crapaturi sau imperfectiuni

Cum se aplica amorsa

Dupa prepararea amorsei urmeaza aplicarea acesteia. Procesul de aplicare a amorsei este foarte simplu, cu ajutorul unui trafalet, bidinea sau pensula se intinde uniform pe suprafata care doresti sa o vopsesti.

Pentru o aplicare rapida si eficienta trebuie urmati pasi:

  • Protejarea suprafetelor inconjuratoare, acopera cu folie padeaua, ferestrele, usile, etc.
  • Toarna amorsa intr-un vas curat si dilueaza continutul dupa specificatile de pe eticheta
  • Asigurate ca suprafata pe care va fi aplicata amorsa trebuie sa fie uscata, curata, reparata si solida. 
  • Incepe cu locurile greu accesibile, recomandat este sa incepi cu colturile tavanului sa continu cu tavanul iar apoi marginile prizelor, ferestrelor si sa termini cu restul peretilor.
  • Este indicat ca toata suprafata sa fie realizata intr-o singura sesiune de lucru.
  • Lasa amorsa sa se usuce in functie de specificatile producatorului, nu aplica lavabila, gresie sau alte materiale pana nu este uscat complet stratul suport.

Este foarte important de retinut ca amorsa trebuie sa se usuce pentru a avea proprietatile mai sus mentionate, daca vei aplica vopseaua mai devreme riscati sa nu se prinda sau chiar sa se cojeasca.

Previous post Un start-up românesc lansează Cartierul Digital: comunitatea care aduce împreună peste 300 de profesioniști din economia digitală
Next post SpatiulConstruit.ro: ”Rezultatele noastre vorbesc de la sine”