Top 3 idei de afaceri 2022 / 2023

Idei de afaceri! Cu toții căutam afacerea ideală, afacerea din care sa ne putem răsfăța și cu care să atingem țintele pe care ni le-am propus in viața. Dar cât de ușor este să descoperim această afacere și dacă este ea potrivită noua? Haideți să vedem.

Cu toții, de-a lungul timpului am chicotit cu tot felul de încercări de a face bani. Că doar despre asta este vorba! Fiecare dintre noi își dorește mai bine pentru el, pentru familia lui, își dorește o anumită independență financiară, pe care clar că nu o putem obține decât printr-un business propriu. Pai și cum facem asta? Unii dintre noi au urmat anumite scoli sau cursuri, care le permit să își înceapă o afacere in direcția aleasă. Restul, tot mai caută acea afacere ideală!

Ei bine, nu o găsim pentru că nu exista afacerea ideală! Fiecare dintre noi, are anumite abilitați, hobby-uri. Acestea sunt cele mai bune afaceri pentru respectiva persoana. Mulți se întreabă “De ce?”! Pai simplu, cel mai recomandat este să începi o afacere pe care o cunoști. Poate nu chiar ca afacere, dar dacă cunoști acea zona, ești pasionat de ea, te-ai documentat despre ea sau poate chiar ai lucrat intr-o perioadă a vieții pentru cineva care avea o afacere in zona respectiva, clar ai un avantaj enorm fața de cineva care mâine vrea să se apuce de acel business.

Aranjamente din Flori de Sapun

Să spunem că suntem o persoană căreia ii plac florile și se pricepe la culori sau la aranjamente. Această persoană cu siguranță ar putea să își deschidă o florărie sau poate un magazin online de aranjamente din flori de sapun. Afacerile cu flori sunt afaceri frumoase, acestea punand foarte tare la treaba latura sensibila a persoanei creatoare si totodata latura creatoare. Creativitatea joaca un rol esential in acest business! Dar cum nimic nu e imposibil, se poate pune pe roate destul de rapid. Ca si capital, inghite ceva investitie, trebuie tinut cont si de faptul ca florile sunt perisabile, pot exista pierderi si necesita o ingrijire ceva mai amanuntita: temperatura, taiat codite, schimbat pamant, udat.. Dar daca insa alegi aranjamente din trandafiri de sapun sau alte tipuri de flori din sapun, lucrurile se simplifica foarte tare. Acestea din urma, trebuiesc tinuti intr-o temperatura nonstanta de aproximativ 20/22 grade si cu o umiditate de 35/55% pentru asi pastra prospetimea. 

Bratari din pietre semipretioase Dama sau Barbat

Poate suntem un iubitor sau pasionat de metale și pietre semipretioase, atunci abilitățile noastre ne pot duce in zona de brățări cu pietre semipretioase. Că doar cine poate să cunoască și să vorbească  mai cu pasiune despre aceasta zona? Este o zona superba, in care multi se regasesc. Pietrele au o istorie care dateaza de sute de ani si pe care cu drag o asculti daca gasesti o astfel de persoana pasionata de pietre naturale. Ca si investitie, nu necestita o suma foarte mare cand vine vorba de materie prima, probabil un maxim de 2/3 k euro. Dar asta depinde si de cat vrei sa te extinzi! Putem sa ne rezumam la bratari dar totodata putem merge mai departe si putem crea: coliere, cercei, bratari de picior….

Decoratieuni de Craciun pentru casa

Daca suntem o persoana foarte priceputa si indemanatica, putem alege aceata zona. Craciunul reprezinta o adevarata provocare si include multe articole, culori si povesti uimitoare. Coronitele de Craciun sunt un accesoriu de neliprit din casa fiecaruia sau daca vorbim despre globuri de pom facute manual. Derivatele acestui gen de afaceri sunt foarte multe, partea materiala pe care trebuie sa o investesti este considerabil mai mare, fiind nevoie de foarte multe accesorii care costa. Efortul si creatia sunt intinse la maxim, dar meritadin plin, iar daca ne regasim in acest domeniu, beneficiile sunt pe masura efortului. Iata aici un exemplu concret! 

Acum ne gândim și la faptul că poate nu suntem buni la afaceri și degeaba avem un hobby dacă nu cunoaștem zona aceasta. Perfect adevărat, însă decât să nu cunoști nici domeniul de afaceri și nici procedurile, mai bine să ai habar de domeniu și să-ți canalizezi toate forțele către partea de “cum o fac să meargă”!

In zona asta găsești multe articole sau oameni care te pot direcționa. Un alt atu foarte important al unei persoane de acest gen, este faptul că s-a aflat in postura de consumator al acestor produse și a avut diferite nevoi pe care nu le-a putut satisface sau poate le-a rezolvat cu un grad de dificultate mai ridicat și atunci poate satisface nevoile clienților lui, cu o mai mare ușurintă bazându-se pe experiența lui.

Pe scurt, afacerea ideală la modul general nu există! Însă aceasta poate exista pentru fiecare individ in parte și ține foarte mult de fiecare in parte. Iar dacă facem ce ne place și o facem cu pasiune, putem depășii limite pe care in anumite momente le consideram de neatins.

Previous post Rochii de nasa: cum le alegi si cum le accesorizezi corect
Next post Top locuri de munca pentru fete in Bacău