Uscătoarele de mâini: cât de eficiente sunt în distrugerea bacteriilor

Uscătoarele de mâini sunt rapide și eficiente, însă dincolo de a îți usca mâinile important e să o facă și în mod igienic și să elimine bacteriile.

Acestea se găsesc în locuri publice unde germenii se află din abundență, cum sunt școli, restaurante, spitale, centre medicale și altele. Igiena este extrem de importantă mai ales că mare parte din bacterii și germeni se află pe suprafața mâinilor, de aceea alegerea modalității optime pentru uscarea acestora este esențială.

Uscătoare de mâini cu filtre de aer

Invenția filtrului HEPA a fost revoluționară, acesta fiind inclus în uscatoare de maini profesionale. Uscătoarele de mâini au fost considerate mult timp o metodă mai puțin igienică, însă progresele în tehnologie au schimbat această percepție. Filtrele HEPA pot reduce bacteriile în proporție de 99,9% și circulă în permanență aerul, astfel încât pe mâini să fie suflat doar aer curat. Asta înseamnă înlăturarea din aer a bacteriilor, dăunătorilor, particulelor de praf sau acarieni.

Uscătoare de mâini cu aer cald sau rece

Uscătoarele care suflă aer cald au fost considerate întotdeauna mai igienice pentru eliminarea bacteriilor de pe mâini datorită temperaturii ridicate. Însă odată cu tehnolologia, a fost introdusă plasma rece, ca fiind eficientă energetic și ieftină. Totodată are proprietăți antimicrobiene pentru a ucide bacteriile din aer. Multe uscătoare de mâini sunt cu aer rece, sau oferă posibilitatea de aer cald sau rece. Însă avantajul aerului rece este consumul de energie redus.

Importanța uscării igienice a mâinilor

În ultimii ani s-a pus din ce în ce mai mult accent pe igiena mâinilor. Din ce în ce mai multe cercetări au concluzionat că spălarea și uscarea temeinică a mâinilor poate reduce riscul de infecție și contaminare și poate salva vieți. Majoritatea infecțiilor se răspândesc prin contact așa că este vital să urmezi o igienă adecvată a mâinilor.

Cu toate acestea, doar spălarea mâinilor nu este suficientă pentru a ucide bacteriile în totalitate. Mâinile umede pot transfera bacteriile și germenii rămași după spălare, iar uscarea acestora cu uscătoare de mâini igienice le va îndepărta.

Modul în care îți usuci mâinile este deosebit de important, de aceea recomandarea este să nu freci mâinile în timpul uscării. În cazul uscătoarelor cu dublu flux acest lucru este prevenit, uscarea mâinilor fiind simultană, fără a fi nevoie frecarea mâinilor, în doar câteva secunde.

Uscătoarele de mâini igienice sunt esențiale pentru sănătatea publică, așa că asigură-te că igiena se află în topul listei tale de priorități dacă activezi în acest sector. Variantele moderne și revoluționare sunt atât de sigure încât sunt concepute pentru a curăta în permanență aerul din toaletă. Din toate aceste motive și multe altele, uscătoarele de mâini merită luate în considerare ca fiind unele din cele mai sigure tehnologii în prezent.

Previous post <a></a>Cât de important este designul interior într-un restaurant și cum poate influența clienții
Next post 9 factori care îți pot afecta vederea în timp