Găsirea unui loc de muncă nu înseamnă doar a găsi o modalitate de a face bani. Înseamnă să fii capabil să-ți eliberezi potențialul interior, să te simți împlinit și să te bucuri de viață zi de zi. În acest articol vom parcurge împreună 3 sfaturi esențiale pentru a obține jobul pe care îl visezi.
1. Tratează obținerea jobului ca un proiect
Elaborează un plan de căutare, stabilește termenul limită pentru implementarea acestuia, creează-ți propriul sistem de indicatori de performanță pentru a evalua rezultatele intermediare. Pentru comoditate, utilizează orice software de management de proiect online disponibil sau creează o foaie de calcul simplă în Excel pentru a urmări progresul.
Și, desigur, nu lăsa totul în ultimul moment. Angajarea este un proces care necesită consecvență și răbdare. Pregătește din timp un dosar cu acte necesare pentru angajare, în așa fel vei fi gata în orice moment să primești o ofertă. Determină singur nu numai termene limită, ci și linii roșii – termene interne pentru fiecare etapă. În acest fel, vei experimenta mai puțin stres.
2. Elaborează un CV de calitate
CV-ul tău este cartea ta de vizită. Ar trebui să fie relevant pentru postul pentru care aplici, să fie concis, structurat și să reflecte valoarea ta pentru companie. Nu este necesar să descrii experiența care nu este esențială pentru acest post vacant. Pentru a fi transmis la agentii de recrutare, CV-ul trebuie să respecte o structură fixă, să fie destul de amplu și detaliat.
Învață-ți CV-ul pe de rost pentru a răspunde la orice întrebare, fie că este vorba despre realizările tale la ultimul loc de muncă sau despre etapele pregătirii.
3. Pregătește-te pentru interviu
În primul rând, pregătește-te din punct de vedere emoțional. Ce sentimente apar atunci când auzim cuvântul „interviu”? De obicei, frica și anxietatea – cu excepția bucuriei că ai ajuns în acest stadiu. Interviurile de angajare sunt întotdeauna stresante. Analizează din timp care e modul tău de a reacționa într-o situație stresantă și învață să-ți controlezi emoțiile.
Unele companii desfășoară mai multe etape ale interviului. Acestea pot fi de diferite tipuri pentru a evalua cu exactitate modul în care te potrivești companiei. Acest lucru se face și pentru ca candidatul să aprecieze postul pe care îl primește, nu vei dori să părăsești jobul pe care l-ai obținut cu un astfel de efort într-un an.
Pentru a obține jobul de vis, trebuie să te analizezi în mod constant pe tine, piața muncii, să asculți dorințele și trăsăturile caracterului tău, să te dezvolți, să faci multe încercări și să depășești temerile. Schimbările spontane sunt o oportunitate de a-ți privi cariera într-un mod nou, de a explora opțiuni care nu au fost explorate înainte și de a încerca roluri interesante.