Descopera cum web design-ul site-ului tau afecteaza experienta utilizatorului

In ziua de astazi, oamenii isi doresc o experienta de utilizator usoara, eficienta si rapida. Prin urmare este nevoie de o interfata si de un web design ce sunt simple, moderne, care sa mentina satisfactia clientilor.

Experianta utilizatorului sau UX, se refera la experienta generala pe care vizitatorii unui site o au. Deci, se refera la toate aspectele ce tin de interactiunea dintre potentialul client si site-ul firmei.

In mediul competitiv de astazi, importanta unui web design bun care sa ofere o experienta a utilizatorului placuta este un instrument de retentie a clientilor foarte important.

In web design, experienta utilizatorului include consideratii precum cat de usor este pentru un utilizator sa gaseasca informatiile pe care le cauta pe site sau cat de usor este sa foloseasca diferitele caracteristici ale site-ului web. Realizarea unui site web optimizat pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorului necesita luarea in considerare a nevoilor si dorintelor utilizatorilor si apoi realizarea site-ului web.

Imbunatatirea UX a unui site poate avea un impact pozitiv asupra diferitelor aspecte ale unui afaceri, cum ar fi cresterea satisfactiei clientilor, cresterea ratei de conversie etc. Prin urmare, exista mai multe exemple de bune practici pe care un specialist in web design le are in vedere atunci cand realizeaza sau optimizeaza un site:

  • Utilizarea eficienta a spatiului alb;
  • Optimizarea timpului de incarcare a paginilor;
  • Proiectarea unui fluxul eficient pentru utilizatori;
  • Crearea unei interfete atractive pentru utilizatori;
  • Folosirea elementelor vizuale (poze, imagini, videoclipuri, animatii etc) care sa ghideze privirea utilizatorului;
  • Crearea unei modalitati de cautare si navigare intuitive (de exemplu, bread crumbs).

Asadar, continua sa citesti si descopera trei moduri in care un design bun poate imbunatati experienta utilizatorilor si, bineinteles, cresterea numarului de clienti al afacerii.

Navigare

Navigarea este importanta mai ales daca site-ul tau are mai multe pagini. Include o bara de navigare bine marcata sau un meniu care sa afiseze o lista cu paginile pe care site-ul le contine si care sunt de interes major pentru vizitator.

Cu o navigare bine definita a site-ului, utilizatorii pot explora si intelege continutul cu usurinta.

Usurinta de utilizare

Un web design bun are un impact semnificativ asupra a cat de usor utilizatorii gasesc ceea ce cauta. Cand realizezi site-ul web, atunci ar trebui sa ai in vedere ca acesta sa fie cat mai usor cu putinta de utilizat. In caz contrar, utilizatorii nu vor petrece foarte mult timp pe site si iti vor cataloga afacerea intr-un mod negativ. Deci vei pierde sansa de a-i converti din potentiali clienti in clienti.

Conversii

Design-ul web este important deoarece ajuta la directionarea privirii utilizatorului spre punctele de interes pentru afacere, cum sunt ofertele speciale, butoanele cu indemnuri (de exemplu, cele catre reduceri sau oferte speciale) si alte elemente interactive, care vor face utilizatorul sa petreaca mai mult timp pe site.

La urma urmei, web design-ul nu se refera doar la imagini. Modul in care site-ul este proiectat poate avea un efect semnificativ asupra perceptiei si a actiunilor utilizatorilor.

Un design web bun poate transforma un simplu vizitator al site-ului intr-un client fidel.

Bucura-te de toate beneficiile pe care realizarea unui site optimizat ti le poate aduce apeland la The Webers, agentie de design web si creare website-uri. De la site-uri simple, la magazine online. Este momentul ca afacerea ta sa atraga si mai multi clienti!

Previous post <strong>Ce trebuie să știi despre țigla metalică?</strong>
Next post <strong>Instalarea unui televizor sub AC: E bine sau nu?</strong>